Hopp til hovedinnholdet

Tante som går å lyver til politiet og barnevernet om pappa og mamma bruker vold på meg

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en tante som går å lyver til politiet og barnevernet om pappa og mamma bruker vold på meg:/ Det er ikke sant. Ingen tror på meg. De går etter ting som er gammel. Hva kan jeg gjøre?kan jeg anmelde ta ta mi for flaksforklaring Det blir snart rettsak om fosterheim og jeg er sp redd for å tape. Ingen tror på meg. Trives hjemme. Hva kam man få i straff å lyve til politet og barnevernet? Falks førklaring? Sjalusi. Jeg er så redd. Vet ikke va jeg skal gjøre. Grei ikke meir.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg leser at du har en forestående Fylkesnemd sak på gang. Tenker utfra det jeg leser at det er en sak hvor det i etterkant av denne skal bestemmes hvor du skal bo. Du sier at du er redd for å tape og at det tidligere er kommet fram opplysninger om deg og din situasjon som ikke er sanne. Ser at du er 15 år og det betyr at din mening /oppfatning skal tillegges stor vekt.

Du vil få mulighet til å uttale deg. Tenker at det er viktig at du i den sammenheng gjentar det du ønsker skal komme fram. Her vil det også være andre personer til stede som vil komme med uttalelser vedr din situasjon. Det er Fylkesnemda som i etterkant avgjør din fremtidig bosituasjon utfra de opplysningene som er kommet fra i saken.  

Ring gjerne alarmtelefonen for å snakke med noen om dette. De kan nås på telefon 116111.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern