Hopp til hovedinnholdet

venninnens mor drikker og faren fysisk slår og bruker vold mot henne

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Elsker denne nettsiden! Ok... jeg har en veninne som har det vanskelig hjemme (mor som drikker og far som fysisk slår og bruker vold mot henne). Og i "vennegjengen" min har jeg en annen veninne som har opplevd noe lignende. Hun gikk til helsesøster og helsesøster tok kontakt med foreldrene og nå er alt bra med henne og foreldrene hennes. Vi har prøvd å fått den andre vennina mi til å gå og snakke med helsesøster, men hun vil ikke. Jeg vil at hun skal ha det bra men jeg vet ikke om noe jeg kan gjøre for at hun skal ha det bra i hjemmet. Er det noe jeg kan gjøre for og hjelpe? Jeg kan ikke akkuratt tvinge henne til og snakke med helsesøster....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi synes også det er veldig bra at barn og ungdom har en slik side som de kan stille spørsmål de lurer på, og få gode svar tilbake! 

Du har rett i at du ikke akkurat kan tvinge venninnen din til å snakke med helsesøster, men jeg tenker at en ting du kan gjøre (bortsett fra å fortsette å være en god venninne), er å si til venninnen din at du er så bekymret for det hun opplever hjemme at du ønsker å fortelle det til helsesøster, og at hun gjerne kan være med slik at hun kan vet hva som blir sagt, eller kan rette opp hvis du har misforstått noe. Da kan venninnen din også få litt kontroll på hva som skjer når noen voksne får vite hvordan hun har det hjemme. Jeg tror jeg ville forsøkt å løse det sånn. Kanskje blir venninnen din sur på deg fordi du ønsker å fortelle videre, men jeg tenker også hun skjønner at du ønsker å gjøre det fordi du er glad i henne og ønsker at hun skal ha det bra.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern