Hopp til hovedinnholdet

kommentar om att jeg bor i fosterhjem for det mammaen min ikke er glad i meg

Jente 18 år
 

Spørsmål

bor hos onkelen og tanten min og har bli mobbet pga det. det plager meg selv og det nå er fortid. jeg fikk en kommentar om att jeg bor i fosterhjem for det mammaen min ikke er glad i meg og selv om jeg vet at det er løgn plager det meg allikevel, alle bar hadde vert lei seg hvis de hadde fått en sånn kommentar i flisen. det var på ungdomskolen. på barneskolen ble jeg mye mobbet en av tingene er att jeg har store føtter nr.46 i sko og det er ikke helt normalt for enn jente. to av jentene i klassen prøvde ofte og få meg til og krangle med min beste venn. det ble verre i syvende klasse for venninnen min er et år eldre og da gikk hun på ungdomsskolen og hun pleide og være den som forsvarte meg. lærerne var ikke til hjelp det virket som de ikke brydde seg og de tokk ikke saken på alvor. jeg liker veldiggodt småbarn og jeg syntes veldig synd på alle barn som gjennomgår det samme. på ungdomskolen fikk jeg kallenavnet flodhest som jeg føltes sårende.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller om mobbing for ting du ikke kan noe for. Heldigvis har du hatt (har) en venninne som har stått opp for deg, og som har forsvart deg. Vi voksne har et stort ansvar for hva vi lærer våre barn av holdninger og hvordan vi snakker til andre. I dag har vi forhåpentligvis mer kunnskap og systemer som jobber mot mobbing. Vi har også en egen mobbechat (www.snakkommobbing.no)!

Jeg tenker at med dine erfaringer så kan du kanskje være en god ressursperson i fremtiden om du velger å jobbe med barn eller ikke- fordi du vet, og du klarer å se. Jeg håper du fremdeles har gode mennesker rundt deg som du føler deg vel og akseptert sammen med, det er viktig for oss alle.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern