Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd faren min nå

Jente 16 år
 

Spørsmål

Idag hadde jeg omtrent den verste dagen i mitt liv. Pappa syntes det ville være gøy å kile meg på nakken mens jeg konsentrerte meg om noe annet. Jeg skvatt så klart, og slo ut med hånda av ren refleks. Han ble fullstendig rasende. Brukte timer på å brøle til både mamma og meg om hvordan vi ikke elsket ham og andre usanne og grusomme ting. Han røsket i klærne våre, tok rundt halsen til mamma og truet med å slå oss. Mamma og jeg hadde en avtale i byen, tok lang tid før vi fikk ham vekk fra inngangsdøra, som ham sperret for oss. Vi bor i leilighet, og ble ringt opp av pappa noen minutter senere fordi naboene hadde ringt politiet om bråk. Da vi kom hjem igjen etter noen timer lot alle som ingenting og pappa sa unnskyld. Men nå er han sur igjen, nekter å snakke til meg. Jeg spurte mamma om jeg kunne ringe politiet, og hun sa at hun ønsket at jeg ikke gjorde det men at hun forsto det. Jeg er redd faren min nå, men er redd for hva som skjer hvis jeg melder fra til barnevernet el. Jente 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan høres ut som om du har en far som er noe ustabil ,som  farer opp og blir sint for små bagateller. Det kan hjelpe å ta kontakt med politiet i akutte situasjoner, men politiet vil neppe gjøre noe dersom faren din bare blir sur.

Det høres ut som om din far trenger hjelp, slik at han ikke reagerer med et slikt voldsomt sinne. Du og din mor skal heller ikke ha det slik at dere er redde for hva han kan finne på. Det finnes hjelp å få, jeg synes du skal ta en telefon til barnevernet i den kommunen du bor i og høre om de har noe forslag til hva dere kan gjøre. Det behøver ikke bli en barnevernssak selv om du tar kontakt med dem, du kan be om råd og få hjelp til å løse det som er vanskelig.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern