Hopp til hovedinnholdet

Pappa har ganske kort lunte, å når lunta tar slutt, da smeller det.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 15 år. Jeg kan starte med å si at jeg neppe er den snilleste ungen i verden. Til tider kan jeg kanskje være litt frekk hjemme, men det an jeg nokk ikke gjøre noe med. Det jeg ikke liker er måten pappa reagerer på. Han har ganske kort lunte, å når lunta tar slutt, da smeller det. Det starter somregel med "normal" kjeft, men går veldig fort over til trusler om bank. Av og til går det så langt at han begynner å slåog sparke. Dette er måten han har reager på nesten så lenge jeg kan huske. Jeg vet at dette ikke er lovt, men hva skal jeg gjøre? Mamma prøver somregel å stoppe han, men gir nesten opp etterhvert. Dette er noe jeg har tenkt på lenge, men aldri tadd tak i. Jeg har ikke lyst å bo hjemme mer. Jeg har tenkt på det med å flytte i fosterhjem, men er dette "god nokk" grunn? Hvem kan jeg snakke med? Vær så snill å svar kjapt!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja, det er i alle fall god grunn nok til å få hjelp av barneverntjenesten. Det kan være de vil forsøke å hjelpe dere hjemme alle sammen først, men de vil nok også vurdere om du må flyttet i fosterhjem.

Du bør kontakte helsesøster og fortelle henne hvordan du har det hjemme. Hun  kan hjelpe deg med å få kontakt med barneverntjenesten. Ring gjerne Alarmtelefonen for barn og unge hvis du ønsker å snakke mer om dette, tel: 116111.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern