Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er en jente på 16 år. Så lenge jeg kan huske har mamma å pappa kranglet mye &...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 år.
Så lenge jeg kan huske har mamma å pappa kranglet mye å jeg har merket de siste årene at det har slitt veldig på meg psykisk. Jeg har holdt på med selvskading i snart tre år og klarer desverre ikke slutte, men da jeg flyttet på internatskole etter sommeren har jeg bare gjort det en gang og det var når eg var hjemme i høstferien. Mange mener kansje jeg har det bra hjemme, mamma å pappa bor sammen, de har ikke noe rus eller alkoholproblemer, de slår meg ikke å det er egentlig ikke noe ordentlig galt hjemme. Det er bare det at eg har mislikt foreldrene mine så utrolig lenge nå og jeg orke ikke bo hjemme. Det er nok en av de størte grunnene til at jeg flyttet ut, eg etter dette har det blitt utrolig bra.

For en uke siden fant mamma å pappa ut at jeg sov hos kjæresten min, de liker han ikke på grunn av at han er tre år eldre enn meg og har gått på stoff, de ble utrolig sure og de truet med å flytte meg hjem. Jeg forstår dem, at de ikke liker at jeg er med ham, men jeg prøver å hjelpe han til å slutte, å det er ikke slik at jeg begynner med det. Han sier at det hjelper når jeg prøver å få han til å slutta, men dette skjønner ikke mamma å pappa.

Det vil ikke flytte hjem for jeg har det ikke bra hjemme. Jeg klarer ikke helt å forklare det, men jeg trives ikke og jeg orker rett og slett ikke å bo hjemme. De truer med å ta meg hjem hvis jeg ikke oppfører meg, men når de nekter meg å være me mine venner bare fordi de ikke liker det miljøet, de røyker og drikke, så synes jeg ikke de har noen rett til å nekte meg. De nekter meg og være me andre også, men jeg får lov å være med de som bor på internatskolen min. Jeg har mange andre venner som jeg ikke vil miste kontakten med, men det er ikke lett når de nekter meg og overvåker meg. Jeg føler på en måte at de øddelegger mye av ungdomstiden min.

Har dere noen råd om hva jeg skal gjøre?
Kan barneverne gripe inn i en slik sak eller er det ikke mulig siden eg egentlig har det bra hjemme i andres øyne, men at jeg ikke orker å bo der ?
Jeg vil gjerne ha noen gode råd om hva jeg kan gjøre og ikke bare et svar der det står at jeg ikke kan gjøre noe fordi jeg ikke er 18. Jeg klarer ikke å bo hjemme, men jeg klarer heller ikke å følge reglene de har satt for at jeg skal bo på internate(disse reglene er at jeg ikke får reise bort hvis det ikke er spesielle grunner å da må jeg ha det skriftlig å at jeg må reise hjem hver helg)

ver så snill å hjelpe meg, jeg orke snart ikke mer!

SVAR

Besvart 10.11.2008 21:14:37
account_circle