Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venninne som har hatt veldig mange problemer hjemme.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei.
Jeg bærer på en helt ufattelig lang historie med mye vondt innhold. Når jeg først skal begynne å skrive, så vet jeg ikke en gang hva jeg skal si. Det er så utrolig mye..
Jeg har en venninne som har hatt veldig mange problemer hjemme. Jeg velger å kalle henne Maria her for å være anonym. Maria har vært lite ansvarsfull og gjort domme ting gjentatte ganger i løpet av de to siste årene. En gang hadde hun en fest hjemme hvor hun var fortsatt var full da foreldrene kom hjem, hun har blitt sendt hjem i drosje fra fest og kommet hjem i nesten bevistløs tilstand og hun har gjort mye annet i den duren. Men hun har fortsatt ikke gjort noe som er unormalt for en ungdom. Hun har på ingen måte oppført seg noe ekstremt.
Men moren hennes har reagert på en veldig unormal måte. I starten gikk det greit, da fikk hun bare kjeft og husarreser. Men det siste halvåret har situasjonen kommet helt ut av kontroll. Moren slår henne, truer henne og sier de mest sårende ting det er mulig å si til et annet menneske. Hun utsetter Maria for både psykisk og fysisk vold i en ekstrem grad. Hun kaller henne for en hore, drittunge, looser, løgner, fitte etc. Sier at hun er blandt de 10 værste ungdommene i Norge og at hun ønsker at hun skal være blandt de 10 beste. Maria skal helst være 110% perfekt, noe som er fysisk umulig. Hun sier at alt hun gjør er galt og at hun kommer til å ende opp som en av de uteliggerene du ser i Oslo som doper seg ned hver eneste dag. Hun mener Maria er kriminell og at hun kommer til å bli voldtatt om hun fortsetter å oppføre seg på denne måten. Hun sier at det eneste Maria gjør er å lyve og at hvis hun ikke skjerper seg så vil det gå utover hennes helse. I en periode sa hun ”få en klem da, det kan hende jeg ligger død på gulvet når du kommer hjem” og ”hvis du drar nå så ligger jeg død her når du kommer hjem” hver gang Maria skulle gå ut døren. Hun kommer ALLTID med trusler.
I desember orket jeg ikke å stå og se på lenger, så jeg tok med meg Maria til en psykolog på skolen hennes. Vi fortalte om hva som foregikk og det virket som at denne damen forsto oss. Vi var der flere ganger, men det var fortsatt ingenting som ble gjort. Hun sa bare alltid; vi møtes på mandag, også ser vi hvordan det går i helgen. Men både jeg og Maria viste at det bare utviklet seg til å bli verre og verre. Vi viste at noe måtte bli gjort med en eneste gang. Etter nyttår var det fortsatt ingenting som hadde blitt gjort, men tanten min hadde meldt ifra til barnevernet fordi jeg fortalte henne om hva som foregikk. Tanten min jobber i barnevernet selv og jeg valgte derfor å snakke med henne for å få råd. Hun mente at det som foregikk var veldig alvorlig, og før hun meldte en bekymringsmelding så snakket hun med flere kolleger som jobber med dette hver eneste dag. Alle var enige om at dette måtte meldes ifra.
For litt over en uke siden da jeg og Maria satt på Peppes og spiste middag fordi hun nettopp hadde hatt bursdag, så ringte moren hennes og var fullstendig gal. De hadde mottatt brevet fra barnevernet. Hun sa at hun skulle komme ned og hente Maria med en eneste gang. 10 minutter senere sto jeg ute og så en av de menneskene jeg elsker mest i verden, sette seg inn i bilen til en person som er helt ute av kontroll. Jeg var livredd. Og da hun ikke svarte når jeg sendte henne meldinger og ringte henne de neste timene var jeg utrolig bekymret for hva som hadde skjedd. For alt jeg viste så kunne de ha kjørt ut av veien. Men etter 3-4 timer svarte hun endelig på meldingene mine. Hun sa hun ikke hadde fått svart fordi mobilen hennes ble liggende i gangen da hun kom hjem og hun hadde ikke turt å gå og hente den fordi foreldrene hennes sloss. Sinnet til moren hennes har gått utover hele familien. De blir sakte, men sikkert revet fra hverandre. Faren til Maria er egentlig en veldig bra person. Han har alltid vært den som har fortalt henne at alt kommer til å ordne seg, men nå har han også gitt opp. Han gjør ingenting, han er fullstendig maktesløs. I løpet av kvelden fikk jeg flere meldinger av Maria hvor det sto ”Nå sitter mamma oppå meg og slår meg”, ”mamma sier jeg har ødelagt hele familien og at hun kommer til å dø på grunn av meg”. Og flere ganger hvor jeg har snakket med Maria på msn så har hun plutselig blitt offline. Og når hun da logget seg på igjen noen minutter senere så spurte jeg hva som hadde skjedd. Hun sier; mamma kom og slo meg i hodet med datamaskinen.
Uansett hva som skjer så er det Maria som får skylden. Og om Maria konfronterer moren sin så får hun aldri noe svar, moren begynner bare å snakke om noe annet eller beskylder henne for noe annet. Det stemmer at Maria har gjort mye dumt, men det er grenser for hvordan moren hennes kan reagere. Det er tydelig at hun ikke er frisk. Da hun fant ut at jeg og familien min hadde noe med brevet fra barnevernet å gjøre så ble hun mildt sagt forbannet. Hun har skjelt meg ut på telefonen og truet meg om at hvis jeg så mye som nærmer meg barnevernet igjen så skal hun sørge for at livet mitt blir et helvette. Hun snakker stygt om meg og familien til Maria hele tiden og sier ting som at hun ønsker at jeg skal bli dratt oppetter en vegg å blø ihjel, at flyet mitt styrter når jeg er på veg til utveksling neste år, at jeg skal brenne i helvette og at livet mitt ikke skal være verdt å leve. Jeg vet at dette kun er trusler, men det er en helt ubeskrivelig følese å vite at et annet menneske tenker sånne tanker om deg.
Greia er at moren hennes alltid har vært helt fullstendig perfekt. Familien deres blir sett på en av de beste familiene du kan komme borti. Og alle syns at moren til Maria er verdens hyggeligste person. Det er fordi hun er fake. Fake, fake, fake. Hun later som at alt er bra og får alle til å føle at hun syns de er verdens hyggeligste, mens hun ofte egentlig hater å snakke med dem.
Men nå har det klikket fulstendig for henne. Det er ikke bare det hun sier og det er ikke bare det at hun går løs på datteren sin. Men hun kan finne på gjemme seg bak et hjørne for så å hoppe frem for å skremme Maria. Det overrasket meg om du tror at jeg overdriver. Men dette er ikke som andre situasjoner. Denne dama er fullstendig sinnsyk. Jeg er livredd for at hun skal dukke opp og skade meg. Uansett hvor jeg går, så venter jeg på at bilen hennes skal komme kjørende ved siden av meg. Jeg er livredd. Og jeg er utrolig redd for hva som skal skje med Maria.
Det er veldig vanskelig å gi dere et helhetlig bilde av denne situasjonen.
Men jeg orker ikke mer. Maria gir opp og ingen gjør noe med det som foregår. Hva skal jeg gjøre? Det er INGEN som hører.

SVAR

Besvart 04.02.2009 22:15:32
account_circle