Hopp til hovedinnholdet

Mamma klarer ikke å ta vare på meg godt nok lenger, hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei.
For litt over et og et halvt år siden skilte mamma og pappa seg, og jeg flyttet sammen med mamma og søsknene mine til mammas barndomshjem.
Da vi hadde vært på juleferie hos pappa, så ikke huset ut! Alt var rasert, jeg fant i uker senere diverse sexleketøy rundt omkring i huset. Men ingen mann.
Kanksje to uker senere, var det en mann som bare hadde flyttet inn. Jeg viste ingenting om han. Men han var grei... I starten.
Etterhvert ble mamma mer og mer avnsvarløs for meg og barna, hun laget ikke middag eller noe. Og kjæresten hennes laget bare til seg selv.
Jeg gikk fra før av hos bup, så jeg snakket med dem om det. De skulle ta kontakt med mamma, og om det ikke forbedret, skulle jeg gi beskjed ved neste time. Det ble ikke bedre, så de kontaktet barnevernet.

Mamma ble rasende på meg, hun lugget meg.. Til slutt dro jeg bare, og dro rett til vennina mi. Mamma ringte og ringte, og til slutt dro jeg hjem.
Da jeg var hjemme, sammen med vennina mi, sto kjæresten til mamma i døra og ropte i trynet mitt "Din jævla skitunge!! Du tror du er noe som du ikke er!! Jeg vil ikke ha deg her!"
Vennina mi dro hjem, og jeg klarte ikke å være hjemme...
Nå er det litt bedre, kjæresten til mamma lager middag, men jeg liker han ikke etter den episoden. Jeg har prøvd å snakke til mamma om det, men hun sier at jeg bare overreagerer.
Og nå planlegger hun om å be han om å forlove seg med han! Jeg greier ikke det mer! Han er sinna hele tiden, ikke når mamma er der, da overser han meg. Han sier at jeg ikke hører til her og masse sånt bullshit. Det er sårende. Jeg orker ikke noe. Orker ikke lekser eller noe. Skulle gjerne ha flyttet til pappa, men han har tre millioner i gjeld, også reiser han så mye med jobben..
Jeg liker heller ikke å ha venner på besøk, i tilfelle det skal skje igjen. Vennina mi ble veldig skjokka, hun har ikke vært her siden...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du !

Beklager at du har ventet så lenge på svar.

Dette høres leit ut. Jeg blir usikker på om du fikk snakke med barnevernet sist. Er du usikker på om den forandringen hos moren din og samboeren ikke kommer til å vare kan du selv ringe til barnevernet for å si hvordan det er. Det kan også være godt for deg å snakke med  noen andre voksne som for eksempel helsesøster. Jeg håper at du har fått snaket med venninnen din o forklart at dette ikke hadde noe med henne å gjøre. dere kan jo være venninner selv om hun ikke vil komme hjem til deg.

Håper det ordner seg for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern


Quiz: Hva vet du om psykisk helse?

Hva kan være bra behandling mot angst