Hopp til hovedinnholdet

Ettervern og studielån.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som tar høyere utdanning på universitet og i ettervernssystemet hos barnevernet. Og jeg lurte på om jeg kunne ta opp studielån og i tillegg få livsopphold og støtte fra barnevernet? Siden to av saksbehandlerne mine sier to forskjellige ting. Siden den ene sa jeg kunne ta opp studielån i tillegg til å få støtte, mens den andre sa at jeg ville miste støtten. Og ringte lånekassen og de sa at de ikke kunne ta stilling til om jeg ville miste Bv støtten, men at jeg i utgangspunktet skal ha rett til studielån som hjemmeboer. Men hvordan er det? For er det ikke rart at jeg kan få studielån som hjemmeboer men samtidig mister livsopphold og støtte om jeg tar opp lån? Det gir på en måte ikke noe logisk mening for meg, siden hjemmeboende barn kan jo få studielån i tillegg til å bo hjemme. Så, hvorfor mister jeg støtten fra barnevernet om jeg skulle ta opp studielån? Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du mottar støtte i fra barnevernet og tar høyere utdanning, så kan du søke om lån i fra Lånekassen, men du vil ikke få omgjort lån til stipend i etterkant. Beløpet blir det samme som ellers, men du går glipp av omgjøringslånet. Du kan lese mer om omgjøringslån på Lånekassen sine hjemmesider.

Dersom du ikke får økonomisk støtte fra barnevernet, vil du kunne få omgjort 40 prosent av lånet til stipend. Jeg foreslår at du snakker med barnevernet en gang til og viser dem dette. Dere bør sammen finne ut av hva som vil være best – skal du opprettholde støtten fra barnevernet med den konsekvens at lånet ikke blir omgjort til stipend, eller skal du bare motta støtte fra lånekassen.

 

Vennlig hilsen Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem får støtte fra Lånekassen?

Jente ligger i parken og studerer (colourbox.com)

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for utdanningsstøtte i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

Les mer

Ettervern for barnevernbarn

Jente under et tre (colourbox.com)

Du kan få hjelp av barnevernet til du er 23 år.

Les mer om overgangen til voksenlivet for barnevernbarn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern