Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sett at en venninne har mye problemer hjemme og problemer med seg selv.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ei jente på 18 år. Jeg har ei vennine på 15 år som bor med moren sin og mannen hennes. Dem har 2 unger sammen, som er yngre enn vennina mi. Jeg har sett at hun har mye problemer hjemme og problemer med seg selv. Hjemme blir hun sett ned på og de forteller henne hvor dårlig person hun er. Hun har konsentrasjonsproblemer og har tourettes syndrom. Dem straffer henne pga konsentrasjonsproblemene. Hvis hun får en toer på en prøve sier dem at dem skal ta fra henne alle klærne som hun liker, at hun ikke får møte vennene sine mer og hun ikke får sitte med datan. Dem tror ikke på henne hvis hun sier at hun har øvd mye, uansett hun ikke har gjort noe som skal gjøre at dem ikke skal tro henne.
Da jeg ble god venn med henne sa hun at jeg var den første vennen hennes. Hun har blitt mobbet på skolen hele livet sitt. Av lærere og elever.
Hjemme er det også hun som bare får sjeft. Hvis det har skjedd noe, eller noe har blitt borte. Er det hennes skyld.
Mannen til moren hennes bryr seg ikke om henne. Det er han sinne unger som er viktig. Det har han sakt selv.
Det har vært flere ganger jeg har vært hjemme der at moren hennes har kommet inn og sakt at hun påstar at vennina mi har lakt fra seg gamle mensen truser osv under senga. Og uansett hun sier at det ikke er det så tror ikke moren hennes på det. Vi fant det som lukta og det var ikke det. Men moren hennes sa ikke unnskyld engang.
Snart skal vennina mi begynne på videregående. Hun sa at hun vil begynne på høyskole etter hvert. Men moren hennes sier at hun ikke får gå på høyskole i nærheten. Det kan ikke hun bestemme mener jeg. Hun vil at vennina mi skal få nye venner.
Moren hennes baksnakker også meg og andre vennene til vennina mi når vi ikke er i nærheten.
Vennina mi har kontaktet helsesøster, men det eneste hun har gjort er å få til familieråd eller noe. Men det ville ikke stefaren på.
Jeg mener at helsesøster kunne ha gjort noe mer.
Vennina mi har det ikke bra. Hun sliter med å få venner. Hun har sittet på rommet sitt i flere år uten å ha det gøy. Endelig får hun venner og moren hennes prøver å nekte henne å være med meg og de andre vennene.
Hun er ikke lykkelig og vil ut av huset. Hun vil ikke bo der mer. Jeg har sakt at barneværne kan gjøre noe med dette. Men hun er redd for hva moren hennes vil gjøre med henne da når dem finner det ut. Helsesøster har ikke nevt at barneværne kan hjelpe.
Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe?
Jeg orker ikke å se vennina mi har det så dårlig hjemme. Jeg vil hjelpe henne.

SVAR

Besvart 12.03.2009 09:33:08
account_circle