Hopp til hovedinnholdet

Ubehag når foreldre drikker

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har bodd i samme fosterfamilie siden starten av februar og føler meg endelig hjemme. Jeg bor alene sammen med min fostermor og fosterfar. Fostermoren min er 50 år gammel, og er veldig glad i å kose seg med venner og familie. Dessverre har det blant annet vært en del episoder hvor jeg har hatt venner på besøk og hun har komt ned til oss «halvfull,» eller nummeret før full etc. Venninner har spurt meg rett ut «Var hun full eller??» noe som er både ubehagelig og litt ydmykende. Hvis jeg er alene og det samme skjer, blir jeg småredd og unngår henne til dagen etterpå. Jeg har aldri snakket med henne om det, siden jeg føler jeg kanskje ikke er «gammel nok til å forstå hva som er full, og hva som ikke er full.» Skjedde et par episoder med min biologiske far hvor han også gjorde det samme - før jeg flyttet til der jeg bor nå. Kjenner jeg får mest lyst til å grine. Er det jeg som er pinglete? Er det vanlig at de voksne skal bli litt småfull iblant? Hva kan jeg gjøre for å få det til å stoppe??

SVAR

Besvart 17.08.2018 16:47:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Hvis du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle