Hopp til hovedinnholdet

Omsorgssvikt - psykisk og fysisk vold

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har nylig tatt kontakt med barnevernet om at moren min og jeg har et dårlig forhold og hun har brukt både fysisk og psykisk vold mot meg i oppveksten. Jeg sliter noe veldig psykisk pga det og har PTSD, i tilleg til det har jeg anoreksi, depresjon og sosial angst. Det å bo hjemme gjør alt vanskeligere. Jeg har prøvd å ta livet mitt to ganger og alt blir verre og verre for hver dag som går. Jeg har lest meg opp litt og lurte på om det å bo på omsorgsinstitusjon hadde vært noe for meg etter som jeg ikke har noen annen familie å være hos. Bare for en liten stund, for å få pause fra mamma

Besvart 20.10.2018 17:59
 

Svar
Hei jente 16 år

Du skriver om et vanskelig og slitsomt liv. For at du skal ha mulighet til å få det bedre, er det viktig at du får noen voksne som kan hjelpe deg. Du skriver ingenting om du får hjelp og oppfølging ifht PTSD, anoreksi, depresjon og din sosiale angst. Dette bør du i alle fall få hjelp til. Nå er jo du 16 år, det betyr at du er blitt så stor at dine ønsker og behov skal i stor grad vektlegges. Du kan ta direkte kontakt med barneverntjenesten i kommunen der du bor. Du kan også snakke med en voksen som du har tillit til, og som kan hjelpe deg å snakke med barneverntjenesten hvis du synes det er vanskelig ? Det er ikke sikkert at det er omsorgsinstitusjon som er det riktige for deg. Kanskje det er bedre for deg å bo i en familie, eller i en hybel hvor du får oppfølging av en voksen. Det finnes mange løsninger, men dette må du snakke med barneverntjenesten om.

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, det er gratis å ringe hit, så vil vi hjelpe deg. 


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern