Hopp til hovedinnholdet

lest om barn som lyver om vold.vil jeg li msitenkt

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har lest en del om barn som lyver i barnehage og på skole, om at de blir utsatt for vold. At mor eller far slår. Jeg ønsker meg barn. Har fire saker hos politiet bak meg: en voldtekt, om hjemmestiuasjonen min som barn, en festvoldtekt mot meg som en annen anmeldte mot min vilje, og at jeg hadde et forhold til en som var for gammel for meg. Jeg har vært under bvtj. Om mitt barn i framtiden lyver om noe slikt og jeg blir «offer» for en sak hos politi og barnevern: Vil jeg blir raskere mistenkt på grunn av fortiden? Og vil de kunne brukes som bevis og gjøre at jeg blir dømt uten å ha gjort noe galt?

Besvart 06.01.2019 17:53
 

Svar
Hei!

Jeg har forståelse for at du kan være bekymret for dette!

Jeg kan ikke se at det er noe i din fortid som kan gjøre at du vil bli dømt lettere om du ikke har gjort noe galt. Du har hatt kontakt med barnevernstjenesten, og det forstår jeg som er på grunn av hjmmeforholdene dine da du var barn. Voldtekt er jo ikke noe du selv kan noe for. Og om du har hatt forhold til en som var for gammel for deg ( går ut fra at du var under 16 år og han var over) så er det jo han som er for gammel for deg som er den som eventuelt blir straffet.

 Om noe slikt skulle skje med ditt barn, skal du jo ikke bli forhåndsdømt på grunn av din fortid heller, men etter det som kommer fram i eventuelle undersøkelser og etterforskning. Jeg tror du kan slappe helt av for at dette er noe du trenger å bekymre deg for.


 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern