Hopp til hovedinnholdet

Rømme utenlands for å komme bort fra institusjon

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg lurer på hva som skjer hvis jeg, jente på 16 snart 17 rømmer til spania? eller nederland? jeg bor på institusjon og barnevernet har all makta over meg og styrer alt jeg gjør, hva jeg får lov til og ikke, og jeg tror ikke jeg får flytte til hjembyen min heller lengre.. er bare dritlei. Så hva gjør de om de finner ut at jeg har rømt til spania sammen med noen venner over 18? kontakter de barnevern og politi der? hva skjer om de ikke finner meg etter en hvis tid? hvordan kan jeg bare komme emg vekk fra dem til jeg er 18??

SVAR

Besvart 03.03.2019 17:43:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvilke rettigheter har du som er på institusjon?

Får du bruke mobilen som du vil og kan du ha besøk av hvem du vil? Her får du en oversikt over dine rettigheter når du bor på institusjon.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle