Hopp til hovedinnholdet

Fortalt om vold - frykt for følgene

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg og kjæresten min på Fjorten har problemer med barnevern nå Siden Jeg sa det til skolen og er redd for at hab kan bli tart Bort fra meg siden han ble slått

Besvart 05.03.2019 15:15
 

Svar
Hei jente 13 år.

Ut fra det du skriver, så forstår jeg det slik at du har fortalt på skolen at kjæresten din blir slått hjemme. Da har de kontaktet barneverntjenesten om dette, og nå er du redd for at kjæresten din kan bli tatt bort fra deg.

Jeg forstår at du er redd for dette. Nå vet jeg ikke hvor lenge han har blitt slått. Noen ganger kan barneverntjenesten gå inn og hjelpe foreldre med å finne andre måter å oppdra barna sine på enn å slå. De kan da hjelpe familien til å få det bedre sammen.

Andre ganger kan det være så alvorlig at barneverntjenesten mener at barnet ikke kan bo hjemme. Det er ikke så ofte det skjer og de forsøker ofte å hjelpe familien først. De gangene det skjer er barneverntjenesten likevel opptatt av at ting skal bli til det beste for barnet.

I denne situasjonen synes jeg du skal ha ros for at du var modig nok til å fortelle dette på skolen. Det viser at du er glad i kjæresten din, og at du vil at han skal ha det bra. Jeg tenker at det viktigste du og han kan gjøre nå, er å samarbeide med barneverntjenesten og stole på at de også vil at kjæresten din kan få det bra. Hvis ungdom må flytte fra familien sin, kan man ofte få lov til å komme på besøk senere, så lenge det er gode avtaler rundt besøket.

Om du har behov for å snakke med noen om dette, kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111.
Håper dette var nyttig for deg.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Barnevernloven gjelder for alle barn i Norge

Paragraf (ung.no)

Barnevernets hovedoppgave er å sikre at alle barn og unge i Norge, som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt å bidra til at barn og unge får trygge oppvekstsvilkår. Dette formålet er fastsatt i barnevernlovens § 1-1.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern