Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det veldig vanskelig hjemme. Kan jeg flytte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har det veldig vanskelig hjemme, mamma og pappa kjefter på meg for ingenting de blir sure med en gang jeg åpner munnen og det er så ofte st jeg bare har lyst til å flytte vekk for jeg orker ikke høre på at de snakker dritt om meg hele tiden. Jeg drar til bup om det siden det var så ille at jeg begynte p kutte og få selvmordstanker men de hjelper meg med å få de tankene bort og gjør st jeg stoppper å kutte. Men jeg lurte på om jeg da har god nok grunn til p flytte til noen venner eller institusjon eller no lignde. Er fornøyd bare det ikke er hjemme liksom

SVAR

Besvart 29.04.2019 09:45:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle