Hopp til hovedinnholdet

Møte med barnevernet fordi pappa har alkoholproblemer

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal på møte med barnevernet neste uke.. pga pappa har hatt et problemmed alkohol:(( Jeg vet ikke hva jeg skal si i det møte.. Håper dere kan svare såfort som dere kan

Besvart 10.05.2019 14:42
 

Svar
Hei jente, 15 år

 

Det er naturlig at du kan tvile på hva du skal si i møte med barneverntjenesten. Ofte hører man om barnevernet når barn har blitt flyttet fra foreldrene eller når det har skjedd noe veldig alvorlig. Dette skjer imidlertid sjelden. Barneverntjenesten er først og fremst opptatt av å snakke med dere for å høre hvordan du og foreldrene dine har det og undersøke om det er noe de kan hjelpe til med. 

I og med du er blitt invitert til samtale hos barneverntjenesten har de mottatt en bekymringsmelding fra noen som er opptatt av hvordan du har det. Hvis det er en ansatt i skolen eller helsetjeneste kan du få vite hvem det er og hva de har varslet om. Hvis det er noen private; en nabo, venn eller slektning som har sendt meldingen kan det hende de er anonyme. 

Å snakke om rusbruk hos foreldre kan kjennes utrygt fordi man vil skåne foreldrene sine. Alkoholmisbruk kan være tabubelagt og vanskelig å fortelle om. Kanskje kan det være klokt at du åpner samtalen med barnevernet med å si at du er usikker på hva du skal si og at du har vært spent i forkant? Barnevernet har spørsmål de vil stille deg, så du trenger ikke vite akkurat hva du skal si. Det viktigste er at du prøver å kjenne etter hva som er viktig for deg nå. Dette er en anledning hvor dere som familie kan få hjelp og de vil gjerne høre hvordan du har det.

Lykke til, jeg håper du opplever det som et godt møte!

 

 Med vennlig hilsen

Familieterapeut på Kompasset

  www.kompasset.org

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Kompasset – noen å snakke med om rus i familien

Bildet er lånt fra kompasset.org

Har du opplevd rus i familien? Kompasset er et gratis samtaletilbud til deg som trenger noen å snakke med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern