Hopp til hovedinnholdet

Trenger pause fra skole, venner og familie. Hva vil hjelpe?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15. Som er usikker på skolen jeg går på, og vil ha litt pause fra, venner,familie osv. Men jeg har tenkt på instutisjon en god stund. Fordi jeg er så ofte sur,sint, og er ikke så glad (kutter meg å) men jeg vet ikke helt hva som vil hjelpe? Trenger virkelig et sted for meg selv uten (venner,familie) men har du noe tips? Til hva jeg skal gjøre

SVAR

Besvart 12.05.2019 13:49:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle