Hopp til hovedinnholdet

Grenseoverskridende og krenkende oppførsel fra far

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Så jeg har en mor som ikke ser noe galt i min far, selv etter hun vet at han har kalt meg talentløs. Men det er jo ting hun ikke vet, men jeg kan ikke snakke med henne om det. For alt jeg sier til min mor kommer til min far også, og det som kommer til min far kommer til resten av familien. Moren min vet ikke at min far har bedt meg skifte topp foran han, flere ganger drevet å gått inn på rommet mitt når jeg skifter, stryker meg på kroppen (noe jeg synes er meget ubehagelig) Han har også lest gjennom ting som jeg har skrevet fordi han trodde det var "et brev", selv om det var et brev ville det fremdeles ikke vært greit å lese gjennom det. Han driver stadig vekk og tråkker over grenser som ikke er greit og som er ubehagelig, han merker jo selv at jeg trekker meg unna og blir sur på han. Jeg er nå utrolig lei av dette og vurderer og si ifra med kjeft og ikke være hjemme på en stund, men jeg vet det vil skape flere problemer... Jeg vurderer også barnevernet... Hvordan skal jeg si ifra...?

SVAR

Besvart 13.05.2019 18:42:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sett dine egne grenser

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

 

Les mer
attach_file

Overgrep fra noen du kjenner

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov? Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle