Hopp til hovedinnholdet

Grenseoverskridende og krenkende oppførsel fra far

Jente 16 år
 

Spørsmål

Så jeg har en mor som ikke ser noe galt i min far, selv etter hun vet at han har kalt meg talentløs. Men det er jo ting hun ikke vet, men jeg kan ikke snakke med henne om det. For alt jeg sier til min mor kommer til min far også, og det som kommer til min far kommer til resten av familien. Moren min vet ikke at min far har bedt meg skifte topp foran han, flere ganger drevet å gått inn på rommet mitt når jeg skifter, stryker meg på kroppen (noe jeg synes er meget ubehagelig) Han har også lest gjennom ting som jeg har skrevet fordi han trodde det var "et brev", selv om det var et brev ville det fremdeles ikke vært greit å lese gjennom det. Han driver stadig vekk og tråkker over grenser som ikke er greit og som er ubehagelig, han merker jo selv at jeg trekker meg unna og blir sur på han. Jeg er nå utrolig lei av dette og vurderer og si ifra med kjeft og ikke være hjemme på en stund, men jeg vet det vil skape flere problemer... Jeg vurderer også barnevernet... Hvordan skal jeg si ifra...?

Besvart 13.05.2019 18:42
 

Svar
Hei jente 16 år!

Så fint at du tar kontakt med ung.no. Du beskriver en situasjon hvor du opplever at din far er grenseoverskridende og krenkende mot deg. Det du beskriver er bekymringsfullt og jeg tenker at du ikke skal ha det sånn. Du foreslår selv barneverntjenesten og det tenker jeg er en god ide. Dersom du klarer det kan du selv ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i. Mange synes det kan være vanskelig å gjøre på egenhånd. Du kan ta kontakt med helsesøster eller en annen voksen som du har tillit til som kan hjelpe deg med dette. For å få kontakt med barneverntjenesten kan du søke opp kommunen du bor i på internett. Der står det telefonnummer og mailadresse du kan kontakte dem på.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få veiledning til hvordan du kan gå frem.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern