Hopp til hovedinnholdet

Ikke fått godt nok svar

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har skrevet til dere to ganger fra før av og fått sånn ish svar på det jeg lurte på. Her er det jeg skrev: https://www.ung.no/oss/sjekk-svar/ h*n skriver at jeg burde ta kontakt med barnevernet, men da fostermoren min "forklarte" hva som hadde skjedd sa barnevernet at det hun/de gjorde var rett. Assa, wtf? Jeg blir så mad. Alt jeg vil er å dø. Jeg orker ikke å leve lenger, snart tar jeg livet mitt. jeg vet at man ikke skal tenke sånn, og jeg har aldri drevet med selvskading men jeg orker ikke å leve for ærligtalt, hva lever jeg for? Neinei, dette her ble en depressiv mld. Takk for svar;)

Besvart 15.05.2019 15:28
 

Svar
Hei jente 14 år

Jeg skjønner at du kan oppleve svarene som ikke særlig konkrete. Men det er ikke lett å gi noe bedre svar enn å be barneverntjenesten forklare deg hvorfor du er i denne situasjonen. Det er de som kjenner deg, din familie og din situasjon best. Kan hende du må spørre mange ganger før du forstår noe av dette. Det er du ikke den første som må. Skulle ønske jeg kunne gi det et bedre svar.

Du skriver også at du ikke ønsker å leve og at du ikke orker å ha det sånn som dette. Og det er ille, og du fortjener ikke å ha det sånn. Når du er i fosterhjem skal du ha en tilsyns fører som skal følge deg opp i fosterhjemmet. Denne personen kan du snakke med hvordan du har det. Det er viktig at du får den hjelpen du trenger for å holde ut i en vanskelig situasjon. Du kan gjerne ringe Alarmtelefonen for barn og unge hvis du ønsker å snakke om dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern