Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe venninnen min som opplever vold hjemme?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har ei vennine som har en pappa som har vært voldelig før og blir veldig fort sur. Ting er litt bedre nå, han bruker ikke vold lengere har hun sagt. Men han blir fortsatt veldig fort sur og kan klype den eldre sønnen og si stygge ting til han. Og moren har tideligere vært alkoholiker og drikker fortsatt innimellom. Jeg er veldig bekymra for vennina mi og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Om jeg hadde fortalt det til noen (med samtykke fra vennina) hva hadde skjedd da? Om jeg fks. sa dette jeg har sagt her nå til barnevernet?

SVAR

Besvart 10.06.2019 10:10:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennen min har det vanskelig – hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle