Hopp til hovedinnholdet

Flytte fra familiehjem

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jente 15-åring, eg trives ikke i et familiehjem.. eg føle ikke det e noe for meg og derfor lurer eg på om man då bare skal snakke med barnevernet om å flytte eller må eg ha en slags tilstand for å flytte på institusjon? Visst du skjønner,

Besvart 09.07.2019 15:52
 

Svar
Hei jente 15 år

Du skriver at du ikke trives i familiehjemmet du bor i nå og ønsker å flytte.

Dersom du ønsker å flytte, er det din kontaktperson i barneverntjenesten du må snakke med. Det er barneverntjenesten som har lov til å flytte deg et annet sted. De må vurdere om det passer bedre for deg og din situasjon å bo på institusjon. Veldig ofte tenker barneverntjenestene at det er bedre for ungdom å bo hos en familie. Kanskje kan barneverntjenesten hjelpe deg og familiehjemmet til å kunne trives bedre sammen? Du har uansett rett på å kunne prate med kontaktperson eller tilsynsfører om dette.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern