Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg sier i fra til noen at jeg ikke har det bra hjemme?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg vil ikke være hjemme. Jeg klarer nesten ikke å slutte å tenke på måter jeg kan unngå å være hjemme. Det er som om jeg ikke får pustet ordentlig før jeg kommer meg vekk fra dem. Når jeg var yngre følte jeg meg aldri trygg. Jeg fikk ikke sove og var redd hele tiden. Jeg tror det er fordi pappa pleide å kjefte på meg hver dag. Jeg var alltid redd. Nå klarer jeg ikke å stole på noen og jeg klarer ikke å ha nære forhold til noen. Hvis noen kommer for tett innpå meg kommer jeg til å bli såra. Det er egentlig veldig ensomt. Men jeg lurer på hva som skjer hvis jeg sier det til noen. Kanskje de kommer til å ødlegge alt. Jeg håper at jeg slipper å være hjemme hvis jeg sier det til noen. Jeg orker ikke å bo hjemme lenger.

SVAR

Besvart 14.02.2020 20:03:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle