Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte på hybel når jeg er 17 år og foreldreløs?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 17 år som mister foreldrene mine i en bilulykke for 5 år siden. Jeg ble satt hos Bestemor siden all annen familie er død. Nå er Bestemor smittet av Coronaviruset, og ser ut til at hun ikke kommer til å klare seg... Vil jeg da bli plassert i fosterhjem? Eller vil jeg få lov til å flytte ut på egenhånd når jeg er under 18? Jeg vil absolutt ikke i fosterhjem.. jeg går på videregående og har aldri vært noe problembarn. Er det noe støtte jeg kan få for å flytte ut på egenhånd?

SVAR

Besvart 16.04.2020 09:20:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ettervern for barnevernbarn

Du kan få hjelp av barnevernet til du er 23 år. Når du skal planlegge overgangen til ditt voksne liv, er det lurt å prate med andre som har vært gjennom det samme.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon.

 

Les mer
attach_file

Påvirker koronasmitten hvordan du har det psykisk?

Det kan slite på oss mentalt når en annerledes situasjon varer lenge, slik som med koronasituasjonen. Har du psykiske vansker fra før, kan det blir vanskeligere å håndtere. Da bør du prate med noen.

 

Les mer
account_circle