Hopp til hovedinnholdet

Min tenårings søster er mye sint, og i konflikt med mamma, råd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Nå som søster er blitt tenåring har hun blitt sint, slem og utakknemlig. Noen ganger er hun i godt humør, men når hun ikke er det grusomt å være med henne. Hun sårer, finner problemer med alt og skylder på alle andre enn seg selv. Da blir mor sur på henne. Mor er av den emosjonelle typen og begynner å kjefte høylydt. Da går søster typisk ned til kjellerleiligheten hennes og låser døra. Mor fortsetter å kjefte. Søster har alltid vært utrolig sensitiv, men disse episodene har gått mer inn på henne enn vi har visst. Hun forteller at hun får panikkannfall når mor kjefter. Hun låser seg inne i kjellerleiligheten i månedsvis og barnevernet blir involvert. Det går hardt inn på mor. Hun bryr seg så utrolig mye og det gjør vondt å ikke få snakke med datter. For å få lov til å snakke med henne har hun sluttet å helt å kritisere. Søster er så sårende at hun kan få mor til å gå på badet å gråte. Mor tør ikke si noe pga frykt for at datter igjen skal slutte å snakke med henne. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 11.07.2020 09:50:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Søskenkrangel

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

 

Les mer
attach_file

Såret av kommentarer?

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis kommentarene er rettet mot deg?

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle