Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig oppvekst som preger livet. Ønsker å flytte ut

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Når jeg var liten opplevde jeg en del ting og politiet og barnevernet var ofte innblandet, men ingenting ble tatt videre. Jeg stoler ikke fullt på foreldrene mine lenger og jeg er fortsatt redd rundt høytider og engstelig hver gang mamma og pappa er i samme rom. Jeg bor fullt hos mamma fordi pappa har dårlig økonomi. Jeg vil ikke bo hjemme lenger, men det kommer til å bli vanskelig å fortelle dem det fordi det ikke er mer vold hjemme og det er egentlig nesten som det skal være, de forventer det liksom ikke, men det er vanskelig å bo med dem nå fordi jeg tenker på alt som har skjedd hver dag. Nå ruser jeg meg litt, spesielt i suicidale perioder. Jeg har gått til bup I rundt et år nå og skal starte på DBT 10. August. Jeg lurte på om det finnes en mild måte å fortelle dem det. Jeg vil at barnevernet bare skal ta meg vekk litt eller sende meg på en instu, men jeg vil ikke såre dem. Og kan jeg ta med kaninen min om jeg blir sendt vekk? Jeg går musikklinja så kan jeg ta med instrumenter?

SVAR

Besvart 05.08.2020 17:32:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
account_circle