Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde moren min for omsorgssvikt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei. jeg er 19 snart 20, og jeg har vokst opp 0-16år med en psykisk og fysisk voldelig mor. jeg har vært involvert i barnevernet og skrev meg ut da jeg var 16. barneskolen var de som sendte bekymringsmelding til barnevernet men skolen meldte aldri ifra til politiet. jeg sitter nå igjen med psykiske plager og hater tanken på at moren min gjemmer seg i ett annet land uten konsekvenser og det hjelper ikke at hun skylder meg barnebidrags penger. hun har også fullt foreldreansvar over lillesøsteren min som jeg er bekymret for. faren til lillesøsteren min er trygg, i motsetning til moren min. jeg lurer egentlig bare på om jeg kan anmelde moren min for omsorgsvikt? jeg føler at hun ikke er egnet til å være en mor, og hun sa selv hun ikke vile være min. er redd for at politiet kommer til å reagere på at jeg ikke har anmeldt henne før, men jeg har ikke vist at det var ett alternativ før idag. det høres brutalt ut men jeg er den som sitter igjen med arr fra barndommen som enda påvirker meg-.

SVAR

Besvart 20.02.2021 17:11:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kontakt politiet

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

 

Les mer
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Barnevernet skal hjelpe barn og ungdom som ikke har det bra hjemme. De vil prøve å finne ut hvordan de kan hjelpe deg og familien din best mulig.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle