Hopp til hovedinnholdet

Må betale leie hjemme, ønsker å flytte ut.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en 16 år gammel jente som kun bor 20 minutter fra skolen min. Jeg bor hos min far og hans kone, pluss 5 andre barn (stesøsken og halvsøsken). Men på grunn av forholdet mitt til min stemor så trives jeg ikke så veldig godt. Hun vil blant annet ha meg til å betale en hel del penger i husleie hver måned, selv om jeg kun er 16. Min far er enig med dette. Faren min tjener rundt 70 000 etter skatt i måneden. Han nekter å gi meg noen slags form for ukelønn, og jeg blir derfor tvunget til å ha egen jobb, noe som forstyrrer skolearbeidet mitt veldig mye. Så, jeg vil heller flytte for meg selv, hvor jeg kan ha litt mere privatliv enn det jeg har nå. Uten å måtte ha en jobb som krever for mye tid. Og vil derfor vil jeg veldig gjerne ha borteboerstipend, og lurer på om det er mulig på disse vilkårene. Ellers så bor min mor over 6 timer unna skolen jeg går på. Og, jeg lurer på om det hadde vært en mulighet å bytte adresse til henne, eller om det ville ha vært altfor langt unna skolen, med tanke på at det finnes andre skoler med samme studielinje som jeg går på, som er nærmere hennes adresse. Jeg lurer også på om man må ha tillatelse av begge foreldrene til å flytte hjemmefra som 16-åring, eller om det holder at kun den ene underskriver dette. Og om den forelderen som underskriver det må ha foreldrerett over meg. (Noe som moren min ikke har, selv om hun er villig til å la meg flytte ut).

SVAR

Besvart 16.01.2013 21:00:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Borteboerstipend på videregående

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til borteboerstipend fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle