Hopp til hovedinnholdet

 Jeg har ikke noe godt forhold til moren min,  liker veldig dårlig når folk kjefter

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 år. Jeg er ganske flink på skolen, med ett snitt over 5. Jeg er "argumenterende" (?) av natur, og liker veldig dårlig når folk kjefter uten grunn. Det er noe foreldrene mine er veldig flinke til, å heve stemmen med en eneste gang det er noe jeg har glemt (rydde bort klærne etter jeg har dusjet f.eks.) Så da svarer jeg kanskje litt for kvast/frekt tilbake, og da begynner den samme gamle diskusjonen opp igjen. Jeg har ikke noe godt forhold til moren min, og har ikke hatt det siden første gang hun dro til meg (klapset til meg). Da gikk jeg fortsatt på barneskolen, tror jeg må ha vært rundt 10 år. Kanskje til og med mindre. Hun har en tendens til å kalle meg stygge ting også. Bortskjemt drittunge og sånne ting. Hun har også sagt "ååh, noen ganger har jeg bare lyst til å skyte deg". Hun har også truet med at hun skal plassere meg bort, fordi jeg ødelegger familien. Sånne ting sårer veldig, og jeg sliter veldig psykisk (ikke sånn det går utover skole altså). Jeg liker ikke å være hjemme, spesielt ikke når familien min er der. I hvert fall ikke mamma. Jeg klarer ikke snakke med mamma lenger. Jeg kjenner jeg blir kvalm og sinna og i veldig veldig dårlig humør når hun er rundt meg eller snakker til meg. Pappa vet alt om hvordan både jeg og mamma føler det. Han støtter mamma, med å si at jeg er like gale. Fordi han mener jeg utøver "psykisk vold" mot dem. Jeg skjønner ikke hva jeg gjør galt, som gjør at de er imot MEG. Hun har slått meg, klapset til meg, dratt meg i håret, skubbet meg og nærmest vridd nakken min flere ganger. Og når jeg da begynner å gråte får jeg bare til svar at "jeg skal slutte å synes synd i meg selv" Jeg har snakket med kontaktlæreren min om dette, for ca ett halvt år siden. Hun vil gjerne snakke med foreldrene mine, men jeg vet ikke om jeg klarer det. Jeg er veldig glad i pappa, men jeg vet ikke hvor lenge jeg klarer dette. Det sliter psykisk og jeg blir bare mer og mer lei. Jeg bor på ett veldig lite sted, og har veldig mange venner. De fleste vet hvordan jeg har det, forresten. Jeg vil ikke ødelegge noen ting. Men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det hjelper IKKE å snakke med foreldrene mine, for de skjønner ikke at de også gjør noe galt. Har prøvd å snakke med dem veldig mange ganger.

SVAR

Besvart 18.04.2013 16:05:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle