Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få støtte fra NAV til voksne barn som bor hjemme?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Egentlig er dette spørsmålet fra En FAR som er fortvilet. Jeg har 4 unger og kone som ikke jobber.. De 2 eldste 22 og 20 år bor hjemme og gjør INGEN VERDENS TING. De bare tar mat og sitter oppe hele natta.. Jeg har gjeldsordning og får INGEN fradrag for to av de jeg faktisk forsørger 100%. Jeg går faktisk i undrskudd på 8000 mnd FØR jeg må forsørge de 2 eldste. Kona har INGEN penger eller jobb og de 2 eldste førsøker ikke engang å finne seg noe. MITT ansvar er ovenfor de 2 barna jeg faktisk har forsørgeransvar for og hverken KONA MI som ikke mottar en dritt av NOEN eller De 2 eldste som heller ikke gjør det. Finnes det ingen stønad eller hjelp til å forsørge seg selv for unge voksne? Evnt penger til å bidra hjemme? Eller hjelp til komme seg hjemmefra? Kan liksom ikke sette sette dem på gata heller selv om mine prioriteringer går på de 2 under 18 år. /pappa'n

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss!

Vi kan godt skjønne at du er i fortvilet situasjon, slik som du beskriver den.  Det er riktig som du sier at du egentlig bare har forsørgeransvar for dine barn som er under 18 år.  Bor det barn over 18 år hjemme, forventes det at de skal bidra økonomisk i husstanden. 

Et råd vi kan gi er at du bør oppfordre de to barna dine over 18 år, om å registrere seg på NAV.  Da vil de kunne få oppfølging fra lokalkontoret i forhold til aktuelle kurs eller praksisplasser.  De kan også da få hjelp til å skaffe seg en midlertidig bolig.  De har ikke rett på noe sosial stønad så lenge de bor hjemme.

Siden du selv har gjeldsordning, så kjenner du kanskje til dine rettigheter i forhold til bostøtte.  Hvis du ikke har dette, kan du sjekke hos Husbanken om du kan ha noe krav på dette.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no
Les mer på: www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand