Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg motta stipend fra Lånekassen samtidig som man mottar dagpenger fra NAV?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, lurer på hvordan det er med stipend fra lånekassen samtidig som man mottar dagpenger fra NAV? Er det mulig for en som kun tar ett par fag å få støtte fra begge samtidig? evt. hva bør man velge? Foregår utbetalingene i samme system? Blir ferdig med førstegangstjenesten nå å april så vet jeg har rett til dagpenger. Hilsen Maria

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Hvis du er under utdanning eller opplæring har du som hovedregel ikke rett til dagpenger fra NAV, men det finnes unntak. Vi kan ikke svare deg konkret på spørsmålet ditt, da må du i såfall søke om å få godkjent utdanning og dagpenger. Du kan lese på mer på lenken over.

Dersom du er elev med ungdomsrett, så kommer du inn under reglene for videregående opplæring hos Lånekassen. Da vil støtten i fra Lånekassen bli redusert eller falle bort dersom du også får støtte i fra NAV.
Har du ikke ungdomsrett, så får du støtte etter reglene for høyere utdanning. Da vil du kunne få lån samtidig som du mottar støtte i fra NAV, men får du for mye i fra NAV, så kan stipendet falle bort eller bli redusert. 

 

 

 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand