Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor fullføre videregående?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hvorfor ber NAV meg fullføre videregående når dem har sagt at jeg kommer til å bli uføretrygdet og få ung ufør? Hva er egentlig vitsen da? Har forresten ingen venner der og alle lærerne gir meg bare 1 så jeg skal skulle på videregående uansett, men hvorfor vil NAV og rådgiveren at jeg skal fullføre?

Besvart 10.01.2019 12:07
 

Svar
Hei

Det å lære noe nytt og det å treffe mennesker er noe som har en positiv virkning på mennesker. Når du er på skole, så vil det være et sted som kan gi deg begge deler.

Du skriver at NAV sier at du kommer til å bli uføretrygdet, men du sier ikke noe om hvorfor.
Uføretrygd er noe som en må søke om, og resultatet av søknaden er avhengig av flere ting i ditt liv.

Det å fullføre videregående skole vil utvide muligheten din for å kunne søke skole / utdanning videre, og livet kan forandre seg. Et bevis på fullført videregående skole vil være positivt for CVen din. 

Det er trist å lese at du ikke har venner på skolen. Har du tenkt på hva som er grunnen til det? Deltar du på ting som blir satt i gang på skolen for dere elever? Har du tenkt på om du er på rett "linje" på skolen?

De karakterene vi får på oppgaver og prøver som blir gjort er ut fra det vi har levert. Du skriver at du får 1 - har du tenkt på om det er fordi du opplever at fagene er vanskelig? Eller fordi du synes det er vanskelig å forberede deg til prøver?

Grunnen til at vi anbefaler deg å fullføre videregående skole er at du lærer noe, du er sammen med andre mennesker og du får et bevis som du kan bruke dersom du skal søke skole/jobb seinere - vi tror du har alt å vinne på å fullføre skolen!

 

Tenk deg positivt om - og lykke til!

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand