Hopp til hovedinnholdet

Urettferdig karakter

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Etter vgs ble jeg diagnosert med ADHD. Jeg har veldig lyst til å fjerne karakteren til tross for at jeg har bestått faget. Jeg er klar over at ADHD ikke automatisk betyr at man har fri for nynorsk, men i mitt tilfelle hadde det vært mer gunstig. Fordi jeg er vokst opp med voksne uten kompetanse rundt ADHD/konsentrasjonsvansker gir meg ett veldig urettferdig utgangspunkt! Jeg vet at det egentlig ikke "går" å fjerne nynorsk karakteren når man allerede har fått den. Men dette vil jeg gjøre noe med. det er rett og slett skikkelig urettferdig.hva kan jeg gjøre? Jeg er ikke veldig interessert i å ta opp faget. fant denne loven: "Elevar i heile grunnopplæringa, tidlegare elevar og privatistar i vidaregåande opplæring har også rett til fritak frå vurdering med karakter i skriftleg sidemål dersom dei: a) på grunn av sjukdom, skade eller dysfunksjon som er diagnostisert av ein sakkunnig, har problem med å greie begge målformene" kan jeg bruke det som argument?kunne tenkt meg å tatt det videre :)

SVAR

Besvart 11.02.2019 15:49:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fritak fra fag og vurdering

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

 

Les mer
account_circle