Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte med kjæresten, men vet ikke hvordan vi skal få råd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Jeg skal flytte sammen med kjæresten nå, begge to skal gå vg2 på samme skole og mottar borteboer stipend på 3600 kr hver. Vi skal flytte til et mindre sted med få hybler/leiligheter og har kun funnet en potensiell leilighet. Han tar 6000,-/mnd. Det er vel ingen som kan leve på bare 1200 kr i måneden til mat, bensin + div. Lånekassen opplyser om at ingen av oss har rett på høyere stipend og/eller lån. Når begge to er over 18, altså myndig, foreldre ikke er interessert, vi vil være selvstendig og vil ikke "kreve" penger av forsørger/foresatte hva gjør man da? Jeg er klar over at man har krav på støtte fra forsørger/foresatte så lenge man fortsatt går under ungdomsretten men hadde det gått an å unnvike den ved å melde oss som samboere og levere flyttemelding? eller er det noen andre måter? MvH Usikkert Par

SVAR

Besvart 08.08.2013 13:10:09
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du ledige jobber

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

 

Les mer
attach_file

Hvordan spare lommepengene dine

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

 

Les mer
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
attach_file

Sparetips til deg med slunken lommebok

Har du dårlig råd, eller forsvinner pengene mellom hendene på deg? Vi gir deg noen enkle råd for å få pengene til å vare lenger.

 

Les mer
attach_file

Tjen penger på småjobber

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.

 

Les mer
account_circle