Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Føler meg som slave hjemme og vil flytte, men trenger hjelp.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt som har kommet fra et annet land. Jeg kom til norge i Oktober i 2011 og da var jeg 16 år gammel. Jeg bor med mor, stefar og to halvsøsken. Siden ifjor begynte det problemer med foreldrene. De sier at jeg ikke støtter med hjemmearbeid. Mens det er slik at jeg gjør det for mye. Min vanlig dagen så ut slik at: jeg gå på skole, dra tilbake hjemme, rydde i hele kjøkken, bad, eller stue; rydde romet mitt, hjelpe til stefaren med en illegal arbeid (han henter varer som gis bort på finn.no og selger de) til natt. Og jeg fikk ikke tid for gjøre hjemme lekser, venner. Bare ingen fritid. Da jeg fylte 18 år, så sa jeg at jeg vil ikke være en slave. Jeg fortsatt støtter med hjemmearbeidene, med ikke noe mer. Så kom min stefaren og sa at jeg er slaven hans, og jeg må gjøre det han sier ellers han skal kaste meg ut hjemmefra. Jeg vet ikke om hva kan jeg gjøre. Jeg har vært hos helsesøster, NAV og de både sier at jeg må finne en jobb. Jeg har søkt på mange stillinger, men fikk ingen svar. Hva skal jeg gjøre? Jeg fortsatt er ikke ferdig med vgs. Jeg trenger tid og sted til gjøre hjemmeleksene. Jeg trenger et sted til å bo. Hjelp meg!

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Gratis kondomer

Dette må du vite om kondomer. Visste du at du kan få tilsendt kondomer gratis i posten?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer