Hopp til hovedinnholdet

Hva kan vi kreve når vi ikke har vann?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, for omtrent 2 uker siden gikk leiligheten vår tom for vann. Dette skjedde helt uten forvarsel fra utleier og vi gikk 2-3 dager helt uten vann. Dette medførte en del kostnader for oss da vi kunne verken dusje, vaske tøy eller lage mat. Vi måtte kjøpe inn en del vannflasker (uvistt hvor lenge vi skulle gå uten vann), spise frokost og middag ute, dusj ble gjort på offentlig sted. Vannet kom først tilbake da utleier rekvirerte rørlegger for å utbedre feilen. Utleier nekter å kompensere oss for noe som helst. Vi lurer på om det er utleiers ansvar å dekke disse basis behovene eller må vi ta regningen selv? Hilsen Ryu

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

At dere ikke har vann er en mangel, noe som innebærer at dere som leieboere har en rekke rettigheter. For det første vil dere selvfølgelig kunne kreve utbedring. Ut fra hva du skriver skjønner jeg at dette også ble utbedret i løpet av få dager. I perioden hvor dere ikke hadde vann vil dere imidlertid uansett kunne kreve et prisavslag. Et prisavslag skal regnes forholdsmessig, men siden vann er viktig for å kunne leve "normalt" vil dere kunne kreve et forholdsmessig høyt prisavslag i akkurat disse tre dagene.

Annet økonomisk tap dere har hatt som en direkte følge av vannmangelen vil dere kunne kreve erstattet.

Det er forøvrig viktig å være oppmerksomme på at man må forsøke så godt man kan å begrense tapet til utleier, dvs. det kravet dere kommer med. Det innebærer at om dere eksempelvis ikke hadde kunne bo i leiligheten en periode ville dere kunne kreve erstatning for utgifter til alterntiv overnatting, men dere hadde ikke da kunne velge å ta inn på et dyrt hotell. Men i deres tilfelle, erstatning for utgifter til vann etc bør dere få dekket.

Dere finner også informasjon om deres rettigheter og plikter som leieboer på Boligjegeren.

Med vennlig hilsen
Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra