Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Ønsker å kjøpe egen bolig.

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 22 år og veldig gira på å flytte hjemmefra, altså kjøpe bolig, IKKE leie. Jeg er deltidsstudent med deltidsjobb hvor jeg kan tjene alt fra 5000-12000kr (etter skatt). Jobber mindre i perioder hvor jeg er i praksis eller skal lese til eksamen, dermed mindre lønn. Jeg har også studielån på 308.000kr (stiger hver mnd.). Jeg valgte å utsette to innbetalinger ettersom jeg fortsatt studerer og tenkte at det var best å vente litt, men skal begynne nedbetaling neste runde. Etter å ha lest rundt på nettet har jeg forstått at jeg burde ha omkring 300k for å ha råd til bolig på 2mill. Jeg har en sparekonto med 75.000kr som jeg ikke bruker fra, og to andre kontoer som jeg har til sammen 25.000kr på (som skal brukes på usa/mexico i sommer), men som jeg er ganske flink til å fylle på. Studielånet telles vel ikke som de 300k? Burde jeg opprette BSU og fylle opp den så fort som mulig og deretter søke lån i banken? Regner med foreldrene mine hjelper til med lån og sånn.

account_circle
AKTUELT NÅ

Min fritid: Drag

På Ungdommens Hus i Harstad står drag queenen Monetta Leone på scenen og danser. Før all sminken og klærne var dette Jaran (19).

Les mer

Vil du jobbe som frivillig på julaften?

For noen er julen vanskelig, trist og ensom. Ved å melde deg som frivillig kan du være med på å lage en bedre julefeiring for andre som trenger det!

Les mer

Ti tips for et bedre klassemiljø

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din.

Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer