Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kreve lavere husleie fordi utleier har gjort endringer?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har bodd på hybel i et halvt år, sammen med en annen gutt. Nå har plutselig utleiern vår bygd ut et soverom, og leid det ut. Nå er vi helt plutselig 3 stykker som deler på 2 kjøkkenskap og det minste badet jeg har sett. Vi fikk vite at den nye hybelboeren skulle flytte inn til høsten, men nå kom han altså i mars.. Dette er veldig negativt når det kommer til plass og det materielle. Vi fikk heller ingen forvarsel før han ble flyttet inn med oss. Mener å ha lest en plass at man har god grunn til å kreve lavere leie dersom utleier gjør negative endringer for oss leiere. Men er litt usikker.. Kan jeg kreve lavere hybelleie?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er riktig at man har krav på prisavslag når det foreligger en mangel i leieforholdet. En mangel betyr at utleier på en eller annen måte har brutt kontrakten, eller at hybelen dere leier på en eller annen måte har en feil/skade som har innvirkning på leieforholdet deres. At utleier har leid ut til en tredjeperson som dere plutselig må dele fellesarealer med, vil ha en innvirkning på leiesummen. Det er klart at det er en forskjell om man skal dele fellesarealer med en person eller to personer. Men om du kan kreve prisavslag eller erstatning er litt avhengig av hva dere opprinnelig avtalte. Opprinnelig avtale vil også ha betydning for størrelsen på et eventuelt prisavslag og også for hvilken periode du eventuelt kan kreve prisavslag.

Siden det er litt vanskelig å svare deg helt konkret vil jeg anbefale deg å ta kontakt med en juridisk rådgiver slik at du kan få lagt frem saken din i detalj. Dette kan du eksempelvis gjøre ved å ta kontakt med Leieboerforeningen eller Juss-Buss. Du kan også lese om dine rettigheter og plikter som leieboer på Boligjegeren.

Med vennlig hilsen
Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra