Hopp til hovedinnholdet

Orker ikke bo hjemme lenger - vil flytte!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! 1. Jeg klarer ikke å bo hjemme lenger.. Foreldrene mine gjør livet mitt til et helvete! Mamma sier jeg ikke får flytte hjemme fra før jeg er 18 år som er noen år til, men det blir jeg ikke å klare.. Jeg blir å rømme hjemme fra til neste år om jeg ikke får flytte da. Hvilke konsekvenser kan personen jeg bor hos få? Jeg blir å si i fra til henne at jeg drar før jeg gjør det, slik at hun ikke blir bekymret for meg. Men jeg skjønner ikke hvorfor hun er så slem mot meg.. Hun mener at hun gjør det som er best for meg, men det eneste hun gjør er å ødelegge for meg. Jeg kan ikke engang snakke med henne uten at hun klikker helt på meg. Jeg kan ærlig si at jeg begynner å hate både hun og stefaren min. 2. Kan jeg skifte adressen min selv da jeg er 16? 3. Kan jeg kreve å få bo med barnefaren hvis vi får barn før jeg er 18? Setter stor pris på svar!! Takk på forhånd:)

SVAR

Besvart 29.08.2014 15:59:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
account_circle