Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg redd og utrygg hjemme.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 16 år som bor sammen med mor og stefar. Har det veldig vanskelig hjemme, får kjeft veldig ofte, noe som fører til ganske så heftige krangler. Jeg føler mag alltid redd og utrygg hjemme, og ettersom dette har pågått i 2-3 år, begynner jeg å kjenne det psykisk. Krangelene fører alltid til knyttneve klare til å slå, glass som blir knust. Bare venter på å bli slått eller noe... Det føles ut som psykisk vold, og jeg vet ikke hvor lenge jeg kan holde ut med dette. Jeg kan ikke bo hos pappa, men vet ikke om jeg takler å bo hos mamma stort lengere! Mamma vil ikke at jeg skal flytte ut, siden hu ikke har råd til å støtte meg økonomisk. Jeg jobber selv, men tjener langt ifra hva jeg kan leve på. Hvordan kan jeg få løst dette problemet? Er det noen som helst sjanse for å få støtte av barnevernet eller andre for å ha råd til å flytte hjemme ifra? Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre, men trenger hjelp for å komme meg ut av dette huset!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det du formidler er som du selv sier psykisk vold. Du sier at du går rundt og er redd for at du en dag blir slått og at  du er utrygg hjemme. Ingen barn eller ungdom skal ha det slik.

Mitt forslag er at du tar kontakt med helsesøster på skolen du går på, og sier hvordan du har det. Det finnes hjelp å få, hjelp som kan bistå familier som sliter med kommunikasjonen seg imellom. Helsesøstrene rundt på skolene skal være kjent med om det finnes familiesentre i den kommunen de hører til. Familiesentrene ligger i tilknytning til helsestasjonene, men er ment å være en hjelp inn i familier som sliter.

Du kan også ta kontakt med det lokale barnevernet, fortelle din historie der og høre om de kan hjelpe.

Når det gjelder å flytte ut så er det lånekassa som kan hjelpe med lån og stipend , men det er som du sier ikke nok, de fleste må arbeide ved siden av eller få støtte fra foreldre.

Har du flere spørsmål , eller om noe er uklart kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116111 (gratistelefon).
Hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra