Hopp til hovedinnholdet

Utleier krever erstatning for at vi har røkt i leiligheten.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg å kjæresten min leide en leilighet i 4-5 måneder. Vi har nå flyttet, men utleier ville ha 4900kr av depositumet fordi det var røkt inne i leiligheten, noe som ikke var lov. De 4900kr skulle gå til å leie inn et vaskebyrå, som skulle ta seg av hele vaskingen av leiligheten. Vi har gått med på dette, men sa at vi skulle ha en kvitering på at pengene var brukt til å leie inn vaskebyrå. Det har nå gått over 1 måned siden vi flyttet ut, og vi har ikke fått noe kvitering på dette, enda vi har purra på dem flere ganger. Unnskyldningen de kommer med, er at det skal pusse opp leiligheten, og har derfor ikke hatt noen til å vaske der. Mitt spørsmål er, hvor lenge skal vi vente før vi får denne kviteringen, og når kan vi kreve å få de pengene tilbake? De har hatt depositumspengene på egen konto, i lengere stund før vi fikk ordnet en ordentlig depositums konto. Er det for sent å lage en sak av dette, eller har vi enda rettigheter?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei,

 

Husleieloven § 10-2 jf. § 10-3 sier at dersom husrommet tilbakeleveres i dårligere stand enn hva som er avtalt har utleier rett til å kreve erstatning for dette. Dersom dere hadde brutt avtalen og røykt inne i leiligheten, har altså utleier krav på erstatning for det. Dersom dere også har gått med på at denne summen skulle dekke dette, så kan jeg ikke se at dere har en så veldig god sak med tanke på å betale det tilbake. Det er selvfølgelig uheldig at dere avtalte at kvittering skulle leveres og de ikke har gjort det, men slik jeg ser det er dere erstatningsansvarlige på grunn av røyking inne, noe dere har erkjent, og det vil dermed være lite sannsynlig at dere vil få medhold i å få beløpet tilbake.

 

Med vennlig hilsen Leieboerforeningen

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depositum eller leiegaranti?

Jente på flyttefot (colourbox.com)

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti fremfor å betale depositum. Det kan virke fristende å spare de pengene, men er det egentlig så lurt?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra