Hopp til hovedinnholdet

Hvordan fungerer BSU?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg har to bsu konto, men kjønner ikke helt hvordan den fungerer. Det står at man kan spare 25000 kr i år og totalt blir det 200000 kr, hva menes med det? Hvordan kan 25000kr blir til 200000kr? Hvor langt kan jeg vente til jeg får 200000 totalt? Jeg er ferdig med ene bsu og det blir 1 år men jeg sparer fortsatt, når kan jeg bruke den?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Med BSU-konto kan du spare inntil 25 000 per år. Dersom du betaler skatt får du tilbake 20% av det du har spart, Dvs kr 5 000 hvis du har spart kr 25 000. Dette gjør at BSU er en veldig lønnsom spareform for ungdom. Du kan spare 25000 hvert år inntil du til sammen har spart kr 200 000. Hvis du sparer kr 25000 hvert år vil det ta 8 år å spare opp hele beløpet på 200 000. Da har du i såfall fått redusert skatten din med kr 40 000.

Pengene på BSU-kontoen kan bare brukes i forbindelse med kjøp av bolig eller til å nedbetale på boliglån. Siden BSU er så lønnsom sparing er det mange som velger å ikke bruke av BSU-kontoen når de kjøper bolig, men heller fortsetter å spare til de har nådd kr 200 000. Når du først har tatt ut pengene og avsluttet kontoen har du brukt opp muligheten til å spare i BSU.

Dersom du tar ut igjen pengene du har spart, uten å bruke de til boligkjøp eller innbetaling på boliglån, må du tilbakebetale den reduserte skatten du har fått på grunn av sparing i tidligere år.

Lykke til med sparingen!

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spar til egen bolig med BSU

sparegris hus (colourbox.com)

BSU er en forkortelse for boligsparing for ungdom. Men hvilke fordeler får du egentlig, og hva kan du bruke sparepengene til?

Les mer

Kjøpe bolig? Så lenge må du spare

Bygård i Oslo (foto: ung.no)

Du tenker kanskje ikke spesielt mye på at du en gang skal kjøpe din egen bolig? Likevel kan det faktisk være veldig lurt å starte sparingen allerede nå. Sjekk hvor lenge du må spare for din boligdrøm!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra