Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Lønner det seg å ta opp lån og kjøpe leilighet?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg begynner å nærme meg perioden hvor jeg skal spare opp til å flytte ut, og har noen spørsmål. Jeg skal nå være lærling i en bedrift hvor jeg tjener 319 000 kr (ca. 261 000 kr etter skatt) i løpet av 2 år. Disse pengene skal hovedsaklig gå til å bo for meg selv på en eller annen måte. Mitt spørsmål er: Hvis jeg bor hjemme under hele lærlingtiden og sparer opp alt, og jeg bygger en stor egenkapital, er det da en veldig dårlig idé å faktisk investere i en leilighet til rundt 1 mill.? Hvis jeg tar et lån som kan betales ned på f.eks. 10-15 år, så er jo det ikke så alt for vanskelig å betale det ned. Hvis jeg eventuelt hadde flyttet før lånet var nedbetalt, hadde vel profitten fra leiligheten tilbakebetalt lånet? Grunnen til at jeg ønsker dette er for å slippe at jeg skal "kaste" pengene jeg eventuelt hadde brukt på å leie rett ut av vinduet. Og hvis jeg hadde nedbetalt lånet kunne jeg vel også faktisk leid den ut selv, og tjent penger på den?

account_circle
AKTUELT NÅ

Styrketrening, vekst og pubertet

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer