Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hvordan få lån til kjøp av bolig

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er enslig mor og få bare enslig penger. Ha tenk å kjøpe bolig. Er det mulig få meg å få låne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Som enslig forsørger kan du søke startlån i den kommunen du bor i eller ønsker å flytte til. Du må henvende deg til boligkontoret, som enten ligger i NAV eller i kommuneadministrasjonen.

Startlån skal hjelpe familier med langvarige boligfinansieringsproblemer å skaffe egen bolig. Det kreves at du kan betjene lånet. Derfor vil du nok ikke få lån så lenge du bare mottar overgangsstønad eller sosialhjelp. Du vil trenge å ha en jobb. Kontakt likevel gjerne boligkontoret for å høre hva som kreves og hvilke mulighet du har. Du bør også kontakt arbeidskontoret for å forhøre deg om jobbmuligheter. Du kan også få råd og hjelp til blant annet å søke barnehageplass ved å kontakte sosialkontoret/NAV.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre