Hopp til hovedinnholdet

Ingen av de andre i leiligheten betaler for strøm, så jeg føler at jeg blir lurt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg fikk meg en hybel da jeg begynte på universitet, men har litt kontraktsproblemer angående strøm! Det står så fint i kontrakten min at jeg skal betale strøm i tillegg til resten av leien. Det viser seg at jeg deler noe form for vanntank, eller på noe vis vann med en av de to andre i hybelen. Huset er delt i tre, og når person 1 bruker vann er det ikke like kraftig/varmt hvis jeg bruker vann samtidig. Leier nr. 2 har også sin del av sikringsboksen i min etasje. Ingen av de andre i leiligheten betaler for strøm, så jeg føler at jeg blir lurt. Det skal sies at jeg ikke har betalt strøm enda fordi jeg ikke har fått noe regning, men jeg har forstått det slik at jeg kan få denne regningen når som helst i løpet av min tid i hybelen. Kan jeg kreve en ny kontrakt? Kan jeg la kontrakten gå sin gang, for så å nekte hvis jeg en gang får strømregning? Er dette i det hele tatt lovlig? Min leiegiver har flere leiligheter, og jeg føler at han jobber noe svart... Takk for hjelpen!

SVAR

Besvart 16.11.2015 15:21:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Depositum eller leiegaranti?

Det kan være dyrt å flytte inn i egen bolig for første gang. Noen utleiere tilbyr leietakere å tegne såkalt leiegaranti framfor å betale depositum. Er det lurt?

 

Les mer
account_circle