Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå på vgs i Oslo?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er ei jente på 15 år som mange ser på som ganske selvstendig. Jeg har alltid hatt lyst til å bo i Oslo på egenhånd når jeg fyller 16 (som jeg gjør senere i år), ikke pga. familieproblemer, jeg vil bare oppleve noe nytt og føle på det. Jeg har allerede søkt på vgs. her jeg bor nå, som er ca. 1-1,5 time unna Oslo. Så det jeg lurer på er, kan jeg fremdeles gå på skole her jeg bor? Mamma vil ikke at jeg skal gå på skole et annet sted. Hvordan blir det med transport da? Og blir det da å bo på leilighet? Jeg har tenkt å søke etter jobb så jeg kan spare opp penger til når jeg kommer så langt. Tror foreldrene mine hadde gått med på det om jeg fikk overbevist dem, men de er nok ikke superfan av det.

SVAR

Besvart 12.04.2016 15:11:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
account_circle