Hopp til hovedinnholdet

Betaling for strøm etter opphør av kontrakt

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har bodd i en leilighet med en annen romkamerat. Har sagt opp leien for tre måneder siden og ikke bodd der på fire måneder, har flytta ut og levert nøkkel og betalt oppsigelsestid. Strømmen sto på romkameraten min, og vi delte regningen på to hver måned mens jeg bodde der. Jeg har fortsatt å betalt min del selvom jeg ikke har bodd der. Men nå som jeg har betalt ferdig oppsigelsestida mi, er jeg fortsatt pliktig til å betale for strøm? Finner ingenting om strøm i kontrakten.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Om jeg forstår deg riktig, så har du sagt opp leieforholdet og betalt både din del av leien og av strømutgiftene frem til utløpet av oppsigelsestiden.

I så fall så vil leieavtalen din være opphørt, slik at alle dine rettigheter og plikter etter avtalen bortfaller. I utgangspunktet betyr det at du ikke er ansvarlig for å betale for strøm lenger.

Håper dette var oppklarende.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer

Rettigheter som leietaker

Fire ungdom sitter rundt et bord og spiller kort. (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av rettighetene du har som leietaker.

Les mer

Ditt ansvar når du leier bolig

Boligblokk. (www.colourbox.com)

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra