Hopp til hovedinnholdet

Betaling av strøm i kollektiv

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har delt leilighet med en venn fra juni 2017. Hun er ti år eldre, og vi hadde kjent hverandre litt over et år før vi flyttet inn i samme leilighet. Det viser seg at hun har store problemer, er kontrollerende og veldig vanskelig å bo med. Så, i slutten av januar bestemte jeg meg å si opp leiekontrakten, med oppsigelsestid på tre måneder. Jeg sendte henne mange meldinger og sa vi måtte snakke sammen, men fikk aldri svar. Skrev til slutt et langt brev der jeg at jeg vil si opp kontrakten, noe som innebærer at også hennes kontrakt blir sagt opp. Jeg så at hun hadde åpnet meldingen i Messenger, men fikk fremdeles ikke noe svar. I kontrakten står det at leietaker må tegne egen strømavtale, og det har vi gjort. Avtalen sto i mitt navn fram til midten av mars. Er jeg pliktig i å betale for halvparten av strømmen, selv om jeg ikke bor der eller bruker strøm? Hun har på mye varme. Dessuten tjener hun mer enn dobbelt så mye som meg, og får finansiell støtte fra bedriften til kjæresten.

SVAR

Besvart 15.03.2018 15:42:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Hvordan sier jeg opp leieavtalen?

Ønsker du å si opp leieavtalen din, men usikker på når og hvordan du skal gjøre det? Det er lurt å sjekke hva som er avtalt i leiekontrakten din, men også det som står i husleieloven.

 

Les mer
attach_file

Dette er ditt ansvar når du leier bolig

Når du leier bolig er det flere ting du har plikt til å gjøre. Her får du oversikt over noe av det du har ansvar for som leietaker.

 

Les mer
account_circle