Hopp til hovedinnholdet

Kan utleier si oss opp fordi vi får barn?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Vi leier leilighet av en fyr i en boligblokk. Vi flyttet nylig inn i Juni. Nå har det seg sånn at jeg er blitt gravid. Har vi noe plikt til å melde i fra til huseier om baby ? Han bor ikke i samme blokk. Vi har en kontrakt med mulighet for oppsigelse først etter seks måneder, likevel redd for at han skal kaste oss ut etter oppsigelsestiden er over pga vårt kommende familiemedlem eller sette opp husleie fordi vi da blir tre, er det lov egentlig? Han ville i utgangspunktet leie ut til ett par .. takk!

Besvart 07.08.2018 15:03
 

Svar
Hei

Leietaker har en lovfestet rett til å oppta egne barn i husstanden sin etter husleieloven § 7-1. Unntak gjelder bare for studentboliger via studentsamskipnadene samt kommunale boliger.

Dette er en lovfestet rettighet som alle leietakere har, og som dermed inngår i leieavtalen. Utleier har derfor hverken rett til å sette opp leien eller kaste dere ut på bakgrunn av dette, siden det er vanlig oppfyllelse av kontrakten.

Dere har også et helt alminnelig oppsigelsesvern i husleieloven § 9-5 og 9-8, slik at utleier bare kan si dere opp hvis han har saklig grunn, og oppsigelsen ikke vil virke urimelig. Det er helt klart at det ikke er saklig grunn at dere får barn.

Hilsen Leieboerforeningen i samarbeid med ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Dette må du vite om leiekontrakten!

Gutt og jente maler

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når han vil? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig!

Les mer

Rettigheter som leietaker

Fire ungdom sitter rundt et bord og spiller kort. (www.colourbox.com)

Visste du at du har rett til å nekte utleier adgang til hybelen eller leiligheten din? Sjekk oversikten for noen av rettighetene du har som leietaker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bolig / flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bolig / flytte hjemmefra