Hopp til hovedinnholdet

Når kan jeg tidligst søke studentbolig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg skal studere i Trondheim høsten 2019 (altså om et år). Jeg vil begynne å søke studentbolig så tidlig som mulig, fordi jeg vil helst bo alene første året, så jeg vil sikre meg bolig fort. Jeg skal gå på musikkonservatoriet, og har tidligere søkefrist enn andre på grunn av opptaksprøve i februar. Søkefristen min er 15. desember. Hvor tidlig kan jeg begynne å søke om studentbolig gjennom SiT? Kan jeg gjøre det så fort jeg har søkt opptak i november/desember, eller før den tid? Eller må jeg vente til januar? Jeg vet jeg er tidlig ut med å tenke på dette, men jeg er veldig ambisiøs og liker å ha ting på stell.

SVAR

Besvart 17.08.2018 12:10:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva koster det å bo?

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv? Sett opp et budsjett, så får du kontroll over pengene dine.

 

Les mer
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Derfor bør du søke studentbolig

Som leietaker i en studentbolig tar studentsamskipnaden ansvar for huset i sin helhet, og du kan fokusere på deg selv og studiene. Det er stor rift om studenthyblene hvert år, så søk i god tid.

 

Les mer
account_circle